1. Volunteering India 2. Community Engagement Program 3. Volunteer India 4. Volunteering in Goa 5. Kindergarden & Teaching 6. Explore India

Frivillig arbeid i India

Reis og jobb som frivillig i India! Frivillighetsarbeid i India gir deg muligheten til å gjøre en forskjell, samtidig som du opplever mangfoldet av kultur, mat og vennlighet som dette landet har å by på. Du kan reise til Goa, Rajasthan eller Madikeri

Les mer

Frivillig India

Velkommen til fargerike, vakre og fantastiske India! De hellige kuers land åpner alle sansene dine. Lukter, smaker, lyder, dans, livlige tempelseremonier, festivaler, pulserende markeder, kulinariske matopplevelser, elefanter og kuer i gatene, langstrakte strender, palmer og jungel er bare noe av det du kan oppleve!

Frivillighetsprosjekterene i India gir deg muligheten til å gjøre en forskjell, samtidig som du opplever mangfoldet av kultur, mat og vennlighet som dette landet har å tilby! I nord grenser landet til verdens høyeste fjellkjede og i sør møtes landet av hav. India har noen av de mest spektakulære palass, festninger og templer i verden, samtidig som landet kan skilte med urørt natur og svært fargerike omgivelser. India kan ikke forklares, bare oppleves. Incredible India!

Jobb på en skole, på slum-prosjekt eller med spesialundervisning i områdene Goa, Darjeeling eller Rajasthan. Du har blant annet mulighet til å jobbe med engelskundervisning eller slum outreach, hvor du følger opp barn og unge med lek og læring, samt hjelper til der det er behov.

I løpet av den første uken vil det være en introduksjonsuke der du vil lære om den indiske kulturen og historien, lage tradisjonell indisk mat og se en Bollywood-film på kino! Det vil også være sightseeing og yoga inkludert. Når de fem introduksjonsdagene er over har du et par dager fri før jobben som frivillig starter.

Les mer om Jeanetts reise til India.

Hvem kan delta?
For å kunne være med på programmet må du ha fylt 18 år og kunne snakke engelsk. Du bør være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. India er et uforutsigbart land der alt kan skje, så det er viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig. Alle deltakere må sende inn politiattest.

Klikk her for å lese om Liv Unni sine fantastiske opplevelser som frivillig i India.

Noen raske fakta om Frivillig India
Passer for17 år og oppover
KvalifikasjonerGlad i å jobbe med mennesker
LengdeTre uker til fire måneder
AnkomstplassGoa, Darjeeling eller Rajasthan
Burde bestillesMinst 3 måneder i forkant
StartdatoHver uke (anbefalt ankomstdag er søndag)
Frivillig arbeidPraksisFrivillig arbeid med barnMedisin & Helse
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
India har alt! En herlig blanding av alt du kan tenke på når du hører navnet. Hvis jeg hadde brukt ett ord om India, ville det vært; Liv! Den er så full av liv! Og du føler enda sterkere at du selv er i live. Det er ikke bare fargene, de vakre menneskene og luktene som gir den liv, men også de hellige kyrne som styrer gatene, bilene og rickshawene som tuter, den spesielle lukten av krydder og fantastisk mat! Fargerike klær, hyggelige mennesker, tempelseremonier, festivaler, karma, religioner som gjennomsyrer alt, flere templer, kirker, markeder, musikk, røkelse, yogaguruer, hippiefotspor under palmene i Goa. Fra fattigdom til praktfulle palasser fra en svunnen tid i maharaja-riket. India er et eventyr!

Lena Frivillig IndiaOversatt

Prosjekter

Vi har prosjekter i Goa, Darjeeling og Rajasthan, og har beskrevet noen av disse kort nedenfor. Minstelengde er vanligvis 2 uker på selve prosjektet, og i kombinasjon med introduksjonsuken er minstelengde derfor 3 uker. Ønsker du å reise til flere av destinasjonene i India for å jobbe som frivillig organiserer vi gjerne dette for deg. Vi har også forskjellige fritids aktiviteter (body & mind, adventure uke osv) som du kan kombinere med din tid som frivillig i India.

Arbeidstiden din avhenger av hvilket prosjekt du kommer til å jobbe med. Du kan regne med å jobbe mellom to og fem timer om dagen. På noen prosjekter blir dagene lengre, og det er også vanligvis mulig å kombinere flere prosjekter om du ønsker å jobbe mer på en dag. Når du melder deg på kan du angi hvilken prosjekt du ønsker å jobbe på, men det er viktig å reise med åpent sinn, da behov på plass kan gjøre at ting blir endret på kort varsel, sånn at du ender opp med å jobbe med noe annet en uke om det er stort behov der. Vår samarbeidspartner i India vil ta godt vare på deg og de andre frivillige.

Les om Christines reise til Goa her

Noen av de ulike prosjektene i Goa er:

Community Engagement Program

Dette programmet er delt i 3 prosjekter, og arbeidsdagen er delt i 2. Det vil si at du jobber på 2 forskjellige prosjekter i løpet av 1 dag. Du jobber ca 3,5 timer på ett prosjekt på formiddagen, så 3,5 time på ett annet prosjekt på ettermiddagen. De 3 prosjekter er:

Elderly Care: På eldrehjemmet hjelper du eldre mennesker som ikke har et hjem eller familie. Du vil bidra med å gi pleie og kjærlighet til eldre mennesker som kanskje ikke kan få dette fra familie. Arbeidsoppgavene dine vil være å være sammen med de eldre, fortelle og høre på historier og snakke med de eldre samt gjøre øvelser for å holde de mentalt aktive. Det kan også hende du vil bidra med å organisere fysiske øvelser for de eldre. Arbeidstid er på dagen fra ca 09:30 - 12:30

Special Needs Education & Care: Det er et hjem for voksne med forskjellige ferdighetsnivåer. Dette programmet er skapt for å inkludere voksne med intellektuelle funksjonshemminger til å føle seg velkomne. Med din hjelp håper vi å skape et sunnere samfunn. Arbeistid er på dagen fra ca 09:00 - 12:00

Women Empowerment: Målet med dette programmet er å gjøre kvinner selvhjulpne og å gjøre dem i stand til å forsørge familiene sine. Dette programmet har som mål å styrke kvinner på forskjellige måter som økonomisk (i begynnelsen), både mentalt og fysisk. Målgruppen for programmet er kvinner med mindre privilegerte bakgrunner bosatt i forskjellige landsbyer i Goa. De fleste av dem er analfabeter og jobber som hus "piker" og andre ufaglærte jobber. Om morgenen jobber noen av dem som stuepiker, kokker eller jobber med andre småjobber der de kan tjene penger. På ettermiddagen blir de med på programmet vårt for å lære nye ferdigheter og forbedre livene deres bedre for en lysere fremtid. I dette programmet, gjennom en trinnvis prosess, er hovedoppgaven vår å gi dem engelskopplæring (muntlig og skriftlig), bevissthet om helse og hygiene, yrkesopplæring slik at de kan være økonomisk stabile i fremtiden med sine egne bedrifter. Arbeidstid er på kvelden fra ca 14:30 - 17:00. Det er kun kvinner som kan delta på dette prosjektet.

Barnehage og Undervisning

Du har mulighet til å enten jobbe på en tilfluktshjem for gutter, eller i slummene på utkanten av Goa. I tilfluktshjemmet er det gutter mellom 5 og 20 år. Her vil du jobbe mellom 5 og 6 timer hver dag med engelsk, matte og aktiviteter som sport, tegning, dans, sang osv. Om du velger slumprosjektet starter du med å forberede på morgentimene, så vil du på kveldene jobbe med barn i alderen 3 til 16 år, som tilhører migrantfamilier som bor i 'slumområdene' på utkanten av byen. Barn som vokser opp i disse områdene må ofte droppe ut av skole i 4-5 måneder hvert år siden familiene deres ofte migrerer til forskjellige steder. Hovedmålet med dette prosjektet å oppmuntre disse vandrende barna til å fokusere på utdannelsen sin, og du vil undervise de ved bruk av spill og aktiviteter, og lære de alt fra engelsk til hygiene og sanitet.

Dyremottak

I delstaten Goa finner du fritt vandrende kveg i gatene og hunder på strendene, spesielt i turistsesongen. Ved å delta i dette programmet får du muligheten til å bidra til redning og rehabilitering av syke, skadde og foreldreløse dyr gjennom et nettverk av dyremottak i Nord-Goa. Veiledet av lokale eksperter vil du utføre oppgaver som å samle inn og transportere dyr, mating, rengjøring, dyrehold, grunnleggende førstehjelp og bygging av innhegninger. Din rolle er avgjørende i rehabiliterings- og frigjøringsprosessen, spesielt for foreldreløse dyr.

Bygg og Renovasjon

På dette prosjektet vil du få hendene skitne med byggeprosjekter. Vårt hovedfokus når vi bygger er å arbeide på slum- og migrerende barneskoler. Til tross for den tidligere innsatsen er arbeidet her langt fra ferdig, og vi fortsetter med å pusse opp traséer, toaletter, vegger osv. Dessuten kan de med kunstneriske talenter hjelpe til med å dekorere veggene ved å lage bilder og skisser av sine hjemland og kulturer. Andre byggearbeid kan bli utført i en lokal landsby (renovere og bygge hus og sanitæranlegg) eller jobbe med byggeprosjekter på lokalsykehus - dette avhenger veldig av behovene til et bestemt tidspunkt, og slik at de frivillige vil bruke sine konstruksjonsevner der de er mest nødvendig!

Noen av de forskjellige prosjektene i Darjeeling er:

Teaching at Buddhist Monasteries

Undervis i engelsk og bidra til å forbedre språk- og kommunikasjonsferdighetene til munker i et buddhistisk kloster. Opplev den enkle livsstilen praktisert av munkene og få en unik mulighet til å fordype deg i deres daglige liv og lære om buddhismen. Dette programmet lar deg oppdage en verden utenfor travle byer, hvor du kommer nærmere naturen og finner indre ro. Prosjektet vil involvere ulike klostre med munker i alderen 8 til 25 år. Hver klasse har omtrent 10 til 15 studenter. Selv om du i utgangspunktet vil være den som underviser, gir dette prosjektet deg også rikelig med tid til å lære mer om buddhismens lære, fordype forståelsen din av meditasjon og omfavne enkelheten i livet ved klostrene.

Community Development

Distriktet Darjeeling står overfor økonomiske utfordringer da økonomien i stor grad er avhengig av teproduksjon og turisme. Innbyggerne strever med økonomiske vanskeligheter på grunn av redusert teproduksjon, noe som igjen fører til betydelige tap i industrien. Arbeidere i te plantasjer tjener så lite at mange sliter med å støtte familiene sine, noe som resulterer i arbeidsledighet og skaper en syklus av fattigdom. For å håndtere disse problemene og utfordringene har vi inngått et samarbeid med en ideell organisasjon i Darjeeling som arbeider innenfor ulike sektorer som helse, utdanningsinitiativer, Womens Empowerment (generering av inntekter), matfordeling, boligstøtte og omsorgsprogrammer for eldre. Frivillige vil bidra til å bryte fattigdomssyklusen og oppleve det lokale samfunnets liv, kultur og yrker. Du vil tilbringe omtrent 5 timer om dagen i organisasjonen og lokalsamfunnet.

Noen av de forskjellige prosjektene i Rajasthan er:

Kindergarden teaching & Community Outreach

Dette programmet er delt i 2 slik at du jobber både på dagtid og kveldstid:
Kindergarden teaching: Du jobber med undervisning i barnehage. Her lærer du bort engelsk til barn og hjelper dem med å utvikle egenskaper som kan hjelpe dem i fremtiden, som f.eks selvdisiplin. I India starter de med undervisning mye tidligere enn i Norge. Du underviser på en lokal skole om morgenen og på ettermiddagene er Hindi hovedsakelig undervist til barn som kommer fra stort sett familier som ikke har økonomiske hjelpemidler til å gå på skole. Disse skolene prøver å gi best mulig utdanning til barna til tuk-tuk (autorickshaw) sjåfører, hus- og kontorpiker, ufaglærte arbeidere. Lærerne på skolen er i stand til å oversette grunnleggende engelsk. Vi trenger din støtte for å lære små barn engelsk. Du kan bruke aktiviteter og spill for å hjelpe barna med visse temaer. Arbeidstider er fra ca 08:00 - 12:00

Community Outreach School: Community Outreach-programmet ligger i Udaipur. I lokalmiljøet går de fleste barna på skolen men, noen barn velger på grunn av forskjellige utfordringer å være på skolen ved internatet som er tilgjengelig på skolen. Disse skolene konsentrerer seg hovedsakelig om språk. På denne skolen så er det ca 30barn og alle er i alder mellom 10 - 16år. De er jenter. Disse barna bor på Hostel som er i regi med denne skolen. Disse barna kommer som oftest fra steder som er lagt unna deres eget hjem. Her jobber du med undervisning for unge, energiske, og entusiastiske jenter med å hjelpe de med leksehjelp. Arbeidstider er fra ca 16:00 - 18:00

Sports Coach

Dette programmet gir barna muligheten til å bli mer involvert i idrett. Det er foreløpig bare en times idrettsundervisning i uken i den eksisterende læreplanen. Treningsøktene består hovedsakelig av lagidretter som fotball, volleyball, hockey, friidrett, gymnastikk og så videre. Med dette programmet er målet å utvide sportsidene som disse barna kan delta i.Videre gir det også barna helsetimer om personlig helsehjelp og andre viktige spørsmål som likestilling. Alle elementene i programmet foregår på idrettsbanen på en morsom, aktiv og interaktiv måte. Å bruke idrett kan hjelpe den personlige utviklingen til ethvert barn da det fremmer sosial interaksjon, kunnskap og lidenskap. I skoletiden vil du gjennomføre 1 til 2 treninger. På ettermiddagene, rundt 13:00, vil du sørge for to ekstra timer med etter skoletid. Her kan planen variere.

NB! Grunnet høytider er det få prosjekter å jobbe på fra mars til midten av juni. Skoler, barnehager og flere barnehjem vil være stengt og behovet for hjelp er derfor mindre enn til vanlig. Om dette er det du helst vil jobbe med, vil vi anbefaler deg å reise i januar/februar og fra og med midten av juni. Det vil fortsatt være behov for hjelp på andre type prosjekter, men det er viktig at du har en fleksibel innstilling i forhold til jobb om du reiser i perioden mars-juni.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Før du starter selve frivillig arbeid i India, vil du være med på en introduksjonsuke. Denne starter hver mandag, og dermed anbefaler vi ankomst dagen før, dvs søndag. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår samarbeidspartner i India, og kjørt til huset der de frivillige bor. Dersom du har lyst til å reise litt før du starter perioden din som frivillig er dette selvfølgelig helt greit, så lenge det er avtalt i forkant når du ankommer. Ankommer du på en annen dag enn søndag og vil bli hentet er det en liten merkostnad.

Ila introduksjonsuken vil du få innsikt i livet og stilen til folket i Goa, en viktig forberedelse for oppholdet ditt i India. Du vil oppleve nye ting og ha muligheten til å stille spørsmål om organisasjonen, programmene, landet og kulturen. Uken inkluderer språkundervisning, matlagingskurs, yoga, sightseeing, besøk i indiske hjem og kulturelle verksteder. Programmet vektlegger lokal kommunikasjon, praktisk matlaging, yoga og bruk av offentlig transport for en autentisk opplevelse.

Det er billig å reise rundt i India, så de frivillige gjør ofte dette sammen i helgene. Det er også vanlig å reise med noen av de andre frivillige på slutten av oppholdet, så det kan være fornuftig å ha en flybillett som det er enkelt å endre dato på, i tilfelle planene dine endrer seg. Populære transportmidler er busser, tog og rickshaws som kjører langs veiene og plukker opp folk som praier den.

India er kjent for pyramideliknende templer, fargerike gater og ikke minst folkeliv. Fra The Golden Triangle av Delhi, Jaipur og Agra til kysten der Ayurvedi medisinen ble oppfunnet har India noe helt spesielt å by på for deg som vil oppleve noe helt utenom det vanlige.

Landet består at ca 4636 separate samfunn, huser 1,2 milliarder mennesker, snakker 461 forskjellige språk og har over 2000 dialekter. India er utrolig rikt på kultur og kulturarv! Sommeren strekker seg fra midten av mars - juni. Da kan det være veldig varmt og gjennomsnittstemperaturer på 45 grader. Regnsesongen er fra juli - september og det er med mye regn og fuktig vær. Vinteren har behagelige temperaturer og går fra desember - februar.

Aa jobbe i slummen er krevende, men ogsaa veldig givende. Barna blir glade for selv den minste ting, en glede som smitter veldig over paa oss rundt.

Christine Frivillig India

Hvorfor Frivillig India med GoXplore?

  • Vi er skandinavias største på jobb og reisemuligheter i utlandet
  • Vi har mange års erfaring med frivillig arbeid og har selv besøkt prosjektene
  • Du får personlig oppfølging under hele prosessen
  • Du får hjelp til å booke flybillett
  • Du får liste over andre deltakere som reiser samtidig som deg
  • Du har 24 timers support på plass
  • Du blir hentet på flyplassen ved ankomst og transport direkte til huset du skal bo i
  • Du får kost og losji under hele prosjektperioden
  • Du får muligheten til å møte andre frivillige fra hele verden
  • Du får en opplevelse du aldri kommer til å glemme!

Boforhold

Du bor i hus sammen med andre frivillige. Husene er utstyrt med kjøkken, stue og bad, liten bibliotek, og i det ene huset i Goa er det et arbeidsrom med pc. Frivillige bor som regel 2-4 stk sammen på et rom. Noen ganger kan antall personer som deler rom variere.

De tre måltidene som er inkludert (to i helgene) lages av en lokalperson, og mat utenom disse måltidene står man for selv. Det er muligheter for å lage egen mat. Frivillighets huset ligger ca 15-40 minutter ifra prosjektene i Goa. Merk deg at standarden i India er noe helt annet enn det vi er forventet til i Norge, som at sengene kan være harde enn du er vant med. Det er som oftest innetid fra ca. 22:00

Måltider er en blanding av vestlig og indisk mat, bestående hovedsakelig av vegetariske retter, inkludert ris og grønnsaker. Du kan forvente å få kylling omtrent to ganger per uke. Du kan også bruke kjøkkenet til å lage mat selv eller spise ute på noen av de lokale restaurantene da på egen regning.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Du søker selv visum til India og sørger for at denne er innvilget før du reiser til India. For de som skal være frivillig i under 1 måned, er det en veldig enkelt eVisa søknad på nett (du kan være i landet lengre, om frivillig delen av turen er 30 dager eller mindre). De som ønsker å jobbe som frivillig i mer enn 30 dager må søke via ambassaden i Oslo, og vil trenge en invitasjonsbrev fra India, som du vil få av oss/vår lokale partner i India. Vi vil sende deg detaljert informasjon om hvordan du går frem for å søke visum basert på lengden av turen din etter at du har meldt deg på programmet.

Uavhengig av hvilken visum du må søke, så må passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder fra ankomstdato, så ha det gjerne i bakhodet ihht tenkt reisedato. Du må også ha minst to ledige sider i passet ditt, og bevis på returbillett (eller annen reise ut av India).

Priser

Startdato i 2025 Pris
3 weeks Goa (1 culture week & 2 weeks social volunteering) 12400
4 weeks Goa (1 culture week & 3 weeks social volunteering) 15450
5 weeks Goa (1 culture week & 4 weeks social volunteering) 18500
6 weeks Goa (1 culture week & 5 weeks social volunteering) 21550
Extra weeks Goa (social volunteering) 3100
3 weeks Goa (1 culture week & 2 weeks construction/animal welfare) 13400
4 weeks Goa (1 culture week & 3 weeks construction/animal welfare) 16900
5 weeks Goa (1 culture week & 4 weeks construction/animal welfare) 20400
6 weeks Goa (1 culture week & 4 weeks construction/animal welfare) 23850
Extra weeks Goa (construction or animal welfare) 3600
3 weeks Rajasthan (1 culture week & 2 weeks volunteering) 13750
4 weeks Rajasthan (1 culture week & 2 weeks volunteering) 17250
5 weeks Rajasthan (1 culture week & 2 weeks volunteering) 20750
6 weeks Rajasthan (1 culture week & 2 weeks volunteering) 24200
Extra weeks Rajasthan 3600

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Prisen inkluderer en introduksjonsuke der du får muligheten til å bli bedre kjent med den indiske kulturen og andre frivillige. Det er mulig å blande de ulike prosjekter, så ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi med å skreddersy turen akkurat som du vil ha den.

Hva er inkludert i prisen?

Ikke inkludert i prisen

Flybillett til India

Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 8000kr i lavsesong og fra 10000kr i høysesong, tur retur. Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Vi vil sende deg mer informasjon om dagene/tider du må ta hensyn til. Du vil bli hentet på flyplassen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager/uker ekstra i India, før eller etter prosjektet starter, så er det selvfølgelig fullt mulig.

Ta kontakt for mer informasjon om priser og opplegg for andre programlengder.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Frivillig India

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Å jobbe som frivillig i India er det beste valget jeg har tatt hittil i livet! Det var en fantastisk opplevelse med helt nydelige mennesker, kunne aldri tenke meg å være foruten denne opplevelsen!

Siri Juli 2018 Frivillig India

Aktiviteter i India

FAQ

Er det trygt å reise ned til India og jobbe som frivillig, i forhold til at det har vært en ustabil periode der nede?

I det siste har blitt satt søkelys på at turister, spesielt kvinner, bør være forsiktige når de reiser i India, og at antall overgrep har økt den siste tiden. Vi er i tett kontakt med våre samarbeidspartnere i India, og de har ikke frarådet oss å fortsette å sende frivillige til India. Du vil bli hentet på flyplassen i Goa eller Shimla og kjørt til huset du skal bo i sammen med andre frivillige. Der er det koordinatorer du kan snakke med om det skulle være noe, og du vil også få et nødnummer som du kan ringe til en hver tid. Da får du kontakt med en av koordinatorene i Goa eller Shimla. Det er absolutt viktig å ta normale forhåndsregler, og det er lurt å passe litt ekstra på seg selv og de rundt seg. Ikke gå alene og sørg for at noen alltid vet hvor du er. Vi har aldri fått noen tilbakemeldinger på at det har skjedd noe med noen av våre frivillige. Vi føler oss derfor trygge på å la frivillige reise, men ta forhåndsregler. Det er en annen og fremmed kultur, så det er alltid viktig å passe på. GoXplore følger UD, så dersom de kommer med reisefraråd til Goa eller andre steder der vi har prosjekter, følger vi dette.

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er i India?

Det er rimelig å ringe fra telefonautomater, og du kan bruke dem ved å kjøpe et telefonkort i en butikk i nærheten av telefonautomaten. Du kan også kjøpe et til mobilen din. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet i India er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta opp til tre uker. Det er internett i huset der de frivillige bor og det finnes internettkafeer hvor du kan sende e-post.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A og B, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i India). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger. Har du noen allergier så er det lurt å informere oss om dette før du bestiller programmet.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Hvis du skal jobbe i to måneder bør du ha med deg minimum NOK 5000. Måltidene i uken er inkludert, men i helgene må du stå for maten selv. Du kan spise på restaurant for ca 30 kr. Det er billig i India, spesielt om en går på de lokale markedene og handler. Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på båtturer, rir elefanter, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du kontakte vår samarbeidspartner i India. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene i India er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Finnes det vaskeri på frivillighetshuset?

Det finnes dessverre ingen vaskeri på huset, men du vil ha mulighet for å vaske klær for hånd. Det finnes noen vaskerier i nærområdet der du kan få vasket klær mot kostnad.

Hva slags mat vil jeg få under oppholdet?

Som oftest får du vegetarmat og filtrert vann. I noen tilfeller kan du få servert kjøtt. Det anbefales ikke å drikke vann fra springen eller drinker med isbiter i.

Hva slags klær bør man ha på seg?

Det er smart å følge skikker og kultur til det landet du er i. Det kommer helt an på når på året du reiser men vi anbefaler at du går i formelle klær som eksempel bukser, skjorter, t-shirt. Husk regnfrakk i regnsesong

Trenger jeg å ta med meg myggnett eller myggspray?

Det er smart å ha med seg myggnett og diverse midler for å forhindre å bli bitt av myggen som kan være ubehagelig.

Hvordan er det med å ta gaver til lokalbefolkningen?

Vi anbefaler at du tar med deg gaver som lett leste engelsk bøker som passer for barn i alderns 5 - 15år, leker, puslespill osv. Lokalbefolkningen setter utrolig stor pris på dette. Det er fullt mulighet for å kjøpe disse midlene på plass i Goa til en mye rimeligere penge enn her i Norge.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Kan jeg dra alene eller må jeg reise sammen med noen?

Det kommer helt an på deg selv. Du kan gjerne dra med en gruppe du kjenner fra før av, med en venn, familie eller alene. Ikke vær redd for å dra på egenhånd. Du kommer til å bli kjent med mange nye mennesker og flere av de andre frivillige pleier å reise alene. De ansatte på prosjektet og den indiske befolkningen generelt er veldig vennlige og åpne.

Hvordan er det med avgangsskatt?

De fleste som reiser til India fra Norge, reiser med fly. Da er stort sett avgangsskatten medregnet i selve flybilletten.

Hvordan ta ut penger i India?

Du har lov til å ta med deg opp til 10,000 US$ inn i landet. Det er stort sett mulig å veksle Amerikanske dollar og Euro på steder som tilbyr det, men merk at de ofte tar en avgift for å veksle. De fleste byer, fine restauranter og turist steder pleier å ta kort. Vi anbefaler også å helst bruke kort eller å ta ut penger på en trygg minibank. Du kan spørre de ansatte på prosjektet om tips. Noen som reiser til India fra Norge opplever problemer med å ta ut penger. Sjekk med banken din på forhånd. Hos noen banker må du gå inn i nettbanken og åpne en sperre, slik at du kan bruke kortet i India.

Hvor kommer jeg til å bo?

Så lenge du jobber på det frivillige prosjektet, er bosted arrangert for deg. Stort sett bor dere på Green Lion senteret, der dere bor med de andre frivillige i fellesrom med delt bad. Du har uansett en kontaktperson du kan kontakte på senteret til enhver tid.

Er det lov til å drikke alkohol på senteret vi bor eller hos vertsfamilien?

Nei, det er ikke lov til å drikke der dere bor. Husk at det er en ganske annen kultur i India. Både alkohol, tobakk og seksuelle aktivitet der dere bor er forbudt og de er svært strenge med disse reglene. Dersom dere vil drikke eller røyke, kan dette gjøres utenfor prosjektets områder.

Trenger jeg å være i god form?

Det er ikke nødvendig å være i toppform, men vanlig god helse er anbefalt. Du skal være i stand til å klare de oppgavene som er forventet på prosjektet.

Hvordan forbereder jeg meg til prosjektet?

Introduksjonsuken dekker det meste av nødvendig informasjon og tid til å bli vant til de kulturelle forskjellene. Det kan også være en fordel å sette seg godt inn i programmet på forhånd og lese litt om India og kulturen på nett. Du har svært mange nye inntrykk i vente og det kan være noe overveldende. India er et fantastisk reisemål, men kan også være svært krevende. Det er særlig kvinnesynet som kan være utfordrende å vende seg til. Som kvinne bør man ta ekstra forhåndsregler.

Kommer jeg til å jobbe med indere eller andre fra vesten på prosjektet?

De andre frivillige kommer stort sett fra land over hele verden, mange av dem fra vestlige land. De ansatte på prosjektet er indiske.

Hvor mye penger bør jeg ha på meg når jeg reiser rundt?

Det er ofte mange steder der du kan ta ut penger, men vi anbefaler att du har med deg mellom 4000-10,000 Indiske rupi (ca. 500 til 1000 NOK). Husk å være oppmerksom mot lommetyver!

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » India » Frivillig India

Siste nyheter fra GoXplore: Unike muligheter for deg som er glad i hest!