Sør-Afrika

Mange mener at Sør-Afrika er et perfekt utgangspunkt for førstegangsreisende til Afrika, og det kan vi i GoXplore si oss helt enig i! Vi har flere spennende programmer, uansett om du er interessert i å jobbe med barn, dyr, konservasjon eller en kombinasjon av disse.

Covid status

Siden 22. juni 2022 er alle restriksjoner knyttet til covid-19 opphevet i Sør-Afrika.

  • 6. Rhino running
  • 2. Volunteer work with rhinos
  • 3. Frivillig nesehorn
  • 1.
  • 4.
  • 5.
  • 2.
  • 3. Pre-Vet
  • 6.

Fakta om Sør-Afrika

Sør-Afrika, kontrastenes land

Sør-Afrika omtales ofte som "hele verden i ett land" grunnet sitt varierende klima, planteliv og dyreliv. Landets mange ulike kulturer, språk og religioner bygger også opp under denne beskrivelsen. Det kryr av spennede opplevelser, det er lett å reise rundt i landet, klimaet er svært behagelig og de fleste snakker engelsk.

Den store kontrasten mellom moderne utvikling og tradisjonelle vanskeligheter fra Apartheidperioden er også svært synlig i dette mangfoldige landet. Det har vært mulig å besøke Sør-Afrika siden 1994, som markerer slutten på Apartheidepoken. Fortsatt preges landet av klasseskille. Å jobbe i Sør-Afrika vil gi deg en god innføring i historien til et land som har lært å overvinne diskriminering og nå forsøker å fokusere på fremgang og utvikling. Du får muligheten til å ta del i kulturen til et land som en gang var delt, men som nå står samlet.

Geografi

Befolkning

Nasjonalt

Økonomi

Praktisk informasjon:

Kilde: UDs Landsider

Linker til informasjon om Sør-Afrika

Klikk inn på følgende aviser for oppdaterte nyheter fra Sør-Afrika; The Dispatch, Mail & Guardian Online og The Star.

South Africa Online inneholder informasjon om blant annet reising og overnattingsmuligheter i Sør-Afrika.

Sjekk også ut informasjon fra Travellerspoint og Lonely Planet om Sør-Afrika.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden kost og losji er inkludert i programprisen på de fleste programmene, så trenger du ikke mye ekstra. Dyreprosjektene våre er lokalisert et stykke fra nærmeste 'town' så der er det ikke mye å bruke ekstra penger på. På våre sosiale prosjekter, i Cape Town, så er også det meste av kost og losji dekket i løpet av oppholdet, men det er likevel lurt å ta med litt i lommepenger da du har fri i helgene. Dette er annerledes på Work & Travel programmet, hvor du tar deg betalt arbeid i løpet av oppholdet. Du må også da dekke de utgiftene du har på blant annet bo og levekostnader.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på dyreprosjektene så du må ta med deg kontanter fra Norge eller eventuelt ta ut litt på flyplassen i Johannesburg. Jobber du som frivillig i Cape Town har du mulighet til å ta ut penger i minibank når du er inne i Cape Town by. Du kan reise dit når du har fri.

Hvilken valuta brukes i Sør-Afrika?

Den lokale valutaen heter RAnd (ZAR). Dette kan du få vekslet til i endel norske banker i forkant av reisen. Du kan også få tatt ut Rand når du lander på flyplassen i Sør-Afrika.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

De fleste prosjektene tilbyr wifi mot betaling. Internettilgangen og telefondekningen kan være litt opp og ned til tider, spesielt på dyreprosjektene. Dersom du bor hos lokal vertsfamilie vil det ikke være tilgang til internet, så du vil da måtte benytte deg av internettcafè på fritiden.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

Du kan kjøpe telefonkort i Sør-Afrika. Her finnes det både kort som fungerer i telefonbokser og kort som kan brukes for å ringe fra hustelefon. Du kan også kjøpe et sørafrikansk SIM-kort (startpakke). Da får du et sørafrikansk mobilnummer, og betaler ikke for å motta samtaler. Startpakken er billig, og vår samarbeidspartner kan gi råd om hvor det er enklest å kjøpe en startpakke.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Fra 1. oktober 2011 innførte Sør-Afrika regler om at besøkende, som har vært i andre Afrikanske land, må fremvise bevis på gulfebervaksinen. Ta derfor med vaksineboken din på reisen dersom du skal reise i andre land enten før eller etter programmet. Dyreprosjektene krever at du har tatt rabiesvaksinen og stivkrampevaksinen. Vi anbefaler generelt sett at alle frivillige tar hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Prosjektene ligger ikke i malariaområder og myggnett er derfor ikke nødvendig i forhold til malariamygg. Det kan dog være greit å ta med myggspray mot vanlig mygg.

Er det trygt å jobbe og reise i Sør-Afrika?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Sør-Afrikas kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det. Dette minsker sjansen for å bli utsatt for ran. Dersom du skal bruke offentlig transport bør du gjøre det mens alle andre gjør det. Ikke kjør tog alene sent om kvelden eller i helgene.

Er det farlig å reise til Sør-Afrika?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sør-Afrika har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.



Velg et program i Sør-Afrika

Aktiviteter i Sør-Afrika

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Sør-Afrika

Siste nyheter fra GoXplore: Unike muligheter for deg som er glad i hest!