1. Mating av kattedyr 2. 3. 4. 5. 6.

Frivillig arbeid med kattedyr i Sør-Afrika

Har du en drøm om å jobbe med store afrikanske kattedyr som løve og gepard? Reis på vårt Wildcat Sanctuary i Sør-Afrika, og opplev magiske øyeblikk hvor du kommer tett innpå disse vakre store kattedyrene samt mange andre afrikanske dyr!

Les mer

Wild Cat Sanctuary

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Felidae senter (Wild Cat Sanctuary) er basen for dette fantastiske prosjektet hvor du får jobbe tett med både store og små kattedyr. Prosjektet ligger på grensen til Free State og Northern Cape i Sør-Afrika, og ligger ca 30 km fra byen Kimberly. Senteret er hjem til mange rovdyr, 2 surikater og 4 aper. Dyrene er som følger: 4 geparder, 20 løver, 2 afrikanske gauper, 2 servaler, 2 sjakaler, 2 afrikanske villkatter og 9 rever. Siden det er så mange forskjellige dyrearter på prosjektet, vil man uten tvil bli kjent med Afrikas dyreliv når man jobber som frivillig på dette prosjektet.

Dyrene er på prosjektet av ulike grunner. Noen kan ikke overleve i villmarken på grunn av sykdom eller at de har blitt skadet, og mange er reddet fra uetiske praksiser slik som canned hunting og dyr som er oppfostret til turistaktiviteter. Senteret etterstreber å få sluppet de dyrene som har mulighet ut i det fri igjen, der de kan leve videre uten menneskelig kontakt. R eservatet fungerer både som et permanent fristed til en rekke afrikanske dyr, som ikke kan slippes tilbake i det fri av ulike årsaker, og rehabilitering av dyr som er i stand til å vende tilbake til sitt naturlige habitat, og som kan overleve i villmarken. Senteret har reddet flere løver fra canned hunting, og gitt dem et godt og trygt hjem på prosjektet. Disse løvene vil aldri kunne bli helt frie igjen, da de har blitt oppfostret av mennesker, men senteret sørger for at de får et så godt liv som mulig.

Som frivillig vil du få muligheten til å jobbe med store kattedyr, og andre dyr på prosjektet. Du vil lære om hvordan deres adferdsmønster er, og lære om de ulike dyreartene. I tillegg lærer du om hvordan prosessen for å reintrodusere dyrene til naturen igjen fungerer. Du vil hjelpe til med å stelle dersom det er noen syke dyr på prosjektet og du vil lære fra de ansatte hvordan du best mulig med din hjelp kan bevare det afrikanske dyrelivet.

På fridagene så har de frivillige mulighet til å delta på forskjellige utflukter mot en ekstra kostnad. Dette er da dagsturer som arrangeres i nærheten av prosjektet, f.eks. båttur på Vaal elv, safari til en 'Big 5' området, besøk til Mokala National Park m.m. Du vil få mer informasjon om de forskjellige utfluktene før avreise til prosjektet. I løpet av hver uke er det muligheter for såkalte night game drives.

Hvem kan delta?

For å delta på dette programmet må du være over 18 år gammel . De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år. Det er viktig at du er i glad i dyr, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak. Siden prosjektet håndterer ville dyr er det viktig at du er fleksibel. Ingen dag vil være lik i villdyrenes rike! Siden du skal ha med ville dyr å gjøre er det viktig og følge sikre retningslinjer. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også viktig med gode engelskkunnskaper.

Noen raske fakta om Wild Cat Sanctuary
Passer for18 år till 60 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeFra 2 uker
AnkomstplassJohannesburg
Nærkontakt med dyrJa, les mer her.
Antall deltakereOpptil 18
Burde bestillesMinst 2 mnd før, men ta kontakt
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrLøverNærkontakt med dyrJobb med dyr
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Å jobbe i den stekende afrikanske solen er ikke alltid det letteste, men når du kommer så nær alle dyrene som du gjør, er det verdt det!

Hanna Wild Cat SanctuaryOversatt

Arbeidsoppgaver

Som frivillig vil du få muligheten til å jobbe hands on med store kattedyr, og andre dyr på prosjektet i tillegg til den daglige driften av gården (relativt hardt fysisk arbeid). Du vil lære om hvordan deres adferdsmønster er, og lære om de ulike dyreartene. I tillegg lærer du om hvordan prosessen for å reintrodusere dyrene til naturen igjen fungerer. Du vil hjelpe til med å stelle dersom det er noen syke dyr på prosjektet, og du vil lære fra de ansatte hvordan du best mulig med din hjelp kan bevare det afrikanske dyrelivet.

I tillegg til de daglige oppgavene, vil du også få muligheten til å være med på night drives hvor dere kjører ut i reservatet for å observere dyrenes aktivitet og adferdsmønster etter at det er mørkt. Andre oppgaver kan være å delta på research-gruppen, og samle inn informasjon og data ute i felten i reservatet.

De som jobber på prosjektet vil gi deg innføring og undervisning i hvordan man tar vare på hvert enkelt dyr da de har alle forskjellige behov. De dyrene som skal bli re-introdusert til det fri igjen, vil du ha mindre kontakt med da prosjektet ønsker at de skal være så ville som det lar seg gjøre.

Mulig arbeidsoppgaver

Arbeidstid

Som frivillig vil du starte dagen ca. kl. 07.00 hvor du gjør deg klar, og deretter møter resten av gruppen for frokost hvor dere starter med å snakke om planen for dagen. Dere jobber seks dager i uken, men noen dager vil være kortere enn andre. Det er viktig å være fleksibel i forhold til arbeidstid da det kan variere fra dag til dag. Av og til så tar man også flere pauser underveis dersom det er for varmt ute. Arbeidstiden kan derfor variere for å unngå og jobbe i de varmeste sommerdagene. Midt på dagen er det tid for lunsj, og etter lunsj vil dere få mulighet til å leke og være sammen med dyrene, vaske klær, slappe av, dusje etc. Før dere går og legger dere, så må dere gå innom alle dyrene og sjekke at de har det bra, og at de har lagt seg til rette.
Dersom man har behov for å reise inn til byen på sin fridag (en dag i uka) for og shoppe litt så er det fullt mulig. Dersom de ansatte på prosjektet må inn til byen for å handle så er transporten gratis, men dersom det er kun på forespørsel fra de frivillige så vil transporten koste ca 100 rand.

Slik kan en uke se ut på prosjektet, men merk at det kan variere uke fra uke:


Monday

Tues

Wed

Thurs

Friday

Sat

Sun

AM

Basic enclosure cleaning
Working on Projects to improve the farm

Basic enclosure cleaning
Working on Projects to improve the farm
Nursing sick animals if needed

Cleaning big enclosure
Basic enclosure cleaning Interaction time with the animals

Basic enclosure cleaning
Working on Projects to improve the farm/research

Off Photo shoot
Tour 1
Game drives

Off

PM

Interaction time with the animals
Preparing food for feeding

Interaction time with the animals
Preparing food for feeding Game Drives

Big cleaning
Preparing food for feeding
Feeding time all enclousers

Interaction time with the animals
Preparing food for feeding
Feeding time all enclousers

Off

Stock taking
Preparing food for feeding
Feeding time all enclousers

Tour
Preparing food for feeding
Feeding time all enclousers

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Alle våre deltakere på Wild Cat Sanctuary-prosjektet bor sammen på frivillighetshuset. Frivillighetshuset inkluderer et kjøkken, bad med vestlige toaletter og soverom, og man har tilgang på svømmebasseng. De frivillige vil kunne vaske sine klær når de vil utenom i helgene eller betale R100 per vask så vasker personalet det for deg. Vaskemiddel må uansett kjøpes selv. Dere vil bo på såkalt «dorm-room» hvor man kan bo opptil 2-8 stk og man får utlevert sengetøy. Merk at jenter og gutter deler rom, men dersom du ikke ønsker å dele rom med det andre kjønn, så ta kontakt så skal vi prøve å få det til slik at du ikke vil dele rom sammen med det andre kjønn.
Dersom det er ledig så kan man be om eget rom mot en ekstra kostnad. Merk at det er 3 måltider per dag inkludert. Og de pleier å arrangere braai (grilling) ca. 1 gang i uken men dette kan variere. Noen fredager så kan man velge å dra ut og spise, men da er middagen ikke inkludert. Viktig å notere seg at dersom man har noen spesielle matønsker eller allergier så er det viktig å informere om dette før du ankommer prosjektet for å se om de kan imøtekomme dine ønsker.

Husk at godteri, kjeks, mineralvann osv. ikke er inkludert i kosten. Dersom du er spesielt glad i melk så bør du kjøpe dette for egen regning da det er nokså dyrt i Sør-Afrika. Det er imidlertid vanlig å få melk i kaffen eller teen. Det vil være kaffe og te tilgjengelig under hele dagen på frivillighetshuset.

Ønsker du noen ekstra matvarer eller godteri, kan du selvfølgelig kjøpe dette da man har tilgang på et felles kjøleskap, men dette er ikke inkludert i programprisen. Vannet i Sør-Afrika er trygt å drikke fra springen, men sjekk med de ansatte på prosjektet for å være 100% sikker. Vi anbefaler deg å ta med litt ekstra kontanter for kjøp av snacks og drikke utenom det man får servert.

Det er WiFi på gården for R200 i uken

Wild Cat Sanctuary var det jeg forventet og jeg likte det godt?

Ulla Wild Cat SanctuaryOversatt

Hvorfor Wild Cat Sanctuary med GoXplore?

  • Du er med på orienteringsdager i Johannesburg
  • Stelle og gi omsorg til syke dyr dersom det er behov
  • Delta og assistere i dyrenes morgen/formiddagsmating
  • Møte frivillige fra hele verden, og knytte nye vennskapsbånd
  • Du får opplæring i dyreatferd og håndtering
  • Våkne opp til løvebrøl, og fantastiske lyder fra dyrelivet hver dag
  • Du har nærkontakt med løver, geparder og mange andre dyr
  • Mulighet til å delta på forskjellige utflukter i området
  • Være med på nightdrives, og oppleve dyreriket på natten
  • Oppleve fantastiske naturomgivelser, og se dyr i sitt naturlig miljø

Visum

Ved ankomst i Sør-Afrika vil du, som norsk statsborger, få utstedt et 90 dagers turistvisum. Dette koster ingenting og du trenger ikke søke før avreise. For å få denne er det viktig at du sjekker dette:

Alle reisende til, eller via, Sør-Afrika må følge myndighetens regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass. Om du er mindreårig, eller reiser med mindreårige barn, gjelder det spesielle regler. Les de fullstendige reglene her. Dersom du ønsker å være i Sør-Afrika lengre enn 90 dager er det viktig at du sier fra til oss i god tid.

Det er veldig viktig at du husker å vaksinere deg, og du har selv ansvaret for at dette blir gjort. Hvilke vaksiner du trenger avhenger av hvilket område du skal til, hva du allerede har tatt, og hva du skal gjøre i Sør-Afrika. Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner. Folkehelseinstitutt har også en side med mye god info om vaksiner som anbefales for reiser til Afrika. Dersom du skal reise til andre afrikanske land, enten før eller etter oppholdet, kan det være lurt å ta gulfebervaksinen da enkelte land krever at man har denne vaksinen for å komme inn i landet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Vårt Wild Cat Sanctuary prosjekt starter hver onsdag i måneden, med utgangspunkt i Johannesburg, Sør-Afrika. Etter 2 introduksjonsdager i Johannesburg vil du ta transport til gården hvor du vil tilbringe mesteparten av tiden din. Prosjektet avsluttes på en fredag tilbake i Johannesburg.

Det lønner seg å melde seg på tidlig, da prosjektet har begrensede plasser hver startdato og er veldig populær!

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere før tidligst 17. april

Ankomstdatoer i 2020

Programmet har oppstart hver onsdag hele året.

Orienteringsdager

De første 2 dagene er det orienteringsdager i Johannesburg. Alle frivillige bor sammen på et hostel i en trygg del av byen og får være med på guidet turer i Johannesburg hvor de kan bli kjent med hverandre. Dette er en perfekt måte å bli kjent med Johannesburg på, og er en fin start på oppholdet. Fredag, etter en god frokost, vil du bli transportert til prosjektet, hvor du skal være resten av oppholdet.

Transport

Deltakerne flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet; Johannesburg International Airport, med ankomst senest på en onsdag. Fra Johannesburg vil du ta en buss til prosjektet på fredag, og det samme gjelder på tilbaketuren. Du vil få mer informasjon om dette etter at du har meldt deg på. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Sør-Afrika før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sør-Afrika etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur-retur reise fra Oslo til Johannesburg mellom 6000 NOK og 8000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter på programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg et tilbud for hele reisen.

Hvis du har lyst til å oppleve andre steder i Afrika, enten før eller etter oppholdet, er dette helt opp til deg. Hvis du er interessert i å reise på safari, kan vi også hjelpe deg med det.

Priser

Startdato i 2020 Pris
1 uke + 2 introdager 8850
2 uker + 2 introdager 14050
3 uker + 2 introdager 19250
4 uker + 2 introdager 24400
Ekstra uker 5200

OBS! Om du vil hoppe over de 2 introduksjonsdagene i Johannesburg og fly direkte til Kimberly er det 1000NOK mindre i programpris.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7500 kroner tur retur (avhengig av sesong).

Vi sender deg et flytilbud etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet.

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Afrika, før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning. Merk at ankommer/reiser du utenom start/sluttdatoene så kan det påløpe et gebyr for henting på flyplass.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sør-Afrika etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg et tilbud for hele reisen.

Hva er inkludert i prisen?

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Wild Cat Sanctuary

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Alt i alt var turen fantastisk og de som driver prosjektet er utrolig hyggelige!

Pauliina Wild Cat SanctuaryOversatt

Aktiviteter i Sør-Afrika

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Er Wild Cat Sanctuary involvert med canned hunting?

Nei, Wild Cat Sanctuary er ikke involvert med Canned Hunting. Ingen løver på Wild Cat Sanctuary blir solgt så dette er ikke mulig. Dette er et familiedrevet prosjekt der de som driver er genuint opptatt av dyrenes beste. Dette er en trygg havn for blant annet løver som har vært tiltenkt for canned hunting - flere har blitt kjøpt for å redde de fra jakt. I tillegg blir skadde og/eller foreldreløse dyr levert til gården. Gården har som mål å slippe disse dyrene ut i det fri igjen, men av ulike grunner er det mange som aldri vil kunne overleve i det fri. Da prøver familien, sammen med frivillige, å tilrettelegge for et best mulig liv for dyrene på gården.

Har nærkontakt med dyrene egentlig noe med konservering å gjøre?

Nærkontakt med dyrene kan nok ikke på egenhånd regnes som konservering. Det er mange som er i mot at vi mennesker skal ha noe som helst nærkontakt med dyr. Vi mener at så lenge det har en så stor påvirkning på bevisstheten rundt utfordringen med løvebestanden (konflikt mellom mennesker/villdyr, canned hunting/troféjakt osv) at fordelen med nærkontakt er større enn ulempen. Det er selvfølgelig viktig at det da ikke avles frem flere dyr uten grunn, og derfor har de som driver Wild Cat Sanctuary sterilisert de løvene som er der. Vi føler også at et viktig element med konservering er at den er bærekraftig, så vi må se på modeller som finansierer seg selv og ikke kun er avhengig av donasjoner. Og her spiller reiseindustrien en viktig rolle. De fleste er nok enig at den beste måten å bevare de ville løvene som er igjen, er å gi de store, sammenhengende landområder, med nok av byttedyr, uten noen form for menneskelig kontakt. Dessverre er dette rent praktisk sett (landegrenser, lover, veier, privat eiendom, gårdsbruk, sesonger, migrasjoner osv) umulig, så vi må se på løsninger som faktisk er gjennomførbart.

Hvor mye trenger jeg i lommpenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler min. 500-600 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom. Prosjektet tilbyr flere aktiviteter og utflukter i løpet av oppholdet.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på selve prosjektet, så du må ta med deg kontanter fra Norge eller eventuelt ta ut litt på flyplassen i Johannesburg. Evt så kan man ta ut kontanter i byen Kimberly på de de dagene man drar inn til byen.

Hvilken valuta brukes i Sør-Afrika?

Den lokale valutaen heter Rand (ZAR). Dette kan du få vekslet til i en del norske banker i forkant av reisen. Du kan også få tatt ut Rand når du lander på flyplassen i Sør-Afrika.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Det er WiFi på gården, og det koster R200 per uke. Strømmen går av og til på gården, og den vil ta med seg WiFi i så fal. Tilbakemeldingen vi har fått fra frivillige er at kvaliteten uansett er helt ok, men om du ønsker å sikre deg så kan du for noen hundre kroner også kjøpe et data SIM-kort på hostellet i Johannesburg før du reiser ut til gården.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

Vi anbefaler deg ikke å bruke norsk mobilnummer mens du er i Sør-Afrika da dette fort vil koste flere hundre kroner (spesielt om du bruker den til roaming). De fleste bruker Messenger, Skype eller Whatsapp via WiFi for å ringe hjem gratis. Om du ønsker å sikre tilgang til disse tjenester til alle tider kan du kjøpe et prepaid data SIM-kort med noen GB data for noen hundre kroner. Da har du data på mobil akkurat som hjemme og kan bruke dette for å ringe ut med tjenester som Messenger, Skype eller Whatsapp. En annen mulighet er å kjøpe et sørafrikansk SIM-kort (startpakke) med et sørafrikansk mobilnummer. Med denne betaler du ikke for å motta samtaler, men den som ringer deg fra Norge vil betale en del per minutt. Snakk med din programkoordinator ved ankomst dersom du ønsker hjelp til å skaffe en pakke med SIM-kort (med eller uten mobilnummer).

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Prosjektet har ingen krav om at du tar noen vaksiner, men vi vet at mange blir anbefalt å ta stivkrampe (denne vaksinen bør man oppdatere før reisen), hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral. Dersom det er andre vaksiner som anbefales, vil du få beskjed om dette hos vaksinekontoret.

Det er liten risiko for malaria i området prosjektet ligger i, men vi kan ikke avskrive muligheten, så det er opp til hver enkelt frivillig om man ønsker å ta forebyggende mot malaria.
Det anbefales uansett å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse. Husk at myggolje bør alltid være med, og man bør ha med seg egen myggnetting.
Det er opp til hver frivillig om de skal ta rabiesvaksinen, men det er ikke et krav, og heller ingen anbefaling fra prosjektet da dyrene får det tilsynet de skal ha.

Skal du reise til andre afrikanske land enten før eller etter prosjektet anbefaler vi at du tar gulfebervaksinen. Det er mange land som nå krever denne fremvist dersom du kommer fra et annet afrikansk land hvor gulfeber er en risiko. Sjekk derfor dine mellomlandinger om gulfebervaksinen er påkrevd for mellomlandingene
Husk å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering da de sitter inne med oppdatert kunnskap og kompetanse da krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres fortløpende.
Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning dersom du bor i nærheten av Oslo og omegn.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Kan være lurt å ta med seg hansker slik at du ikke skader deg når du skal skjære kjøtt. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Sør-Afrika. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår. Generelt sett i Afrika er det viktig å dekke til skuldre, mage og knær. Når det er sagt så er Sør-Afrika mer liberalt enn mange andre afrikanske land, og prosjektet du skal bo og jobbe på er ikke så strenge. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid, men pass på å likevel dekke bryst, mage og lår slik at det er respektabelt og ikke støter noen. Når det gjelder farger så kan du i utgangspunktet ta med det du ønsker, men det er nok lurt å passe på og ikke ha veldig sterke farger eller mønster når du jobber med dyrene. Beige, grønt, blått, hvitt, svart, brunt etc. er helt perfekt. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere slik at du dekker deg til for myggen. Anbefaler å ha med gode sko. Om du reiser i vintersesongen kan det være lurt å ha med seg pledd eller sovepose fordi det kan bli veldig kaldt om natten.

Hvordan er årstidene?

Sør-Afrika har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise. Det er stort sett et solfylt liv i Sør-Afrika, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Sør-Afrika. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Sør-Afrika?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjektet gjennom oppholdet og kan ikke forlate gården uten følge av prosjektleder, så du kan føle deg helt trygg. Sør-Afrikas kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales derfor generelt sett å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Sør-Afrika?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sør-Afrika har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjonen i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Sør-Afrika » Wild Cat Sanctuary

Siste nyheter fra GoXplore: Unike muligheter for deg som er glad i hest!