Miljøvern og dykking i Sodwana Bay, Sør-Afrika
Sodwana Bay er en av Sør-Afrikas beste steder for dykking, kjent for sine korallrev, undervannsøkologi, og muligheten til å dykke med hvalhai. Dette er det perfekte sted å ta eller utvide ut din PADI mens du jobber som frivillig med miljøvern!
Les merMarine & Reef Conservation
Sodwana Bay ligger nær kysten, like utenfor iSimangaliso Wetland Park, Sør-Afrikas første oppføring i UNESCOs verdensarvliste. Sodwana Bay er et knutepunkt for dette Marine Protected Area, som strekker seg langs Sør-Afrikas varme indiske hav til Mosambik-grensen i nord. iSimangaliso er et sammenhengende beskyttet område som strekker seg 150 km fra grensen til Mosambik sørover til St. Lucia og tre nautiske mil ut i havet. Det er hjem til et variert havliv, inkludert noen av verdens sørligste korallrev på Sodwana Bay. Knølhval migrerer forbi Sodwana årlig, hav- og lærskilpadder hekker på stranden hver sommer og hvalhai og djevelrokker blir sett jevnlig, mens revene også kan skryte på seg et fantastisk makroliv og mangfoldig fiskesamfunn. Disse verdenskjente korallrevene blir ofte rangert blant de fem beste globale dykkedestinasjonene, og med 20 dykk inkludert per måned (værforbehold) i programmet vil du få god tid til å utforske de.
Frivillige på dette program vil bistå på en rekke prosjekter innenfor iSimangaliso parken, inkludert undervannsundersøkelser og innsamling av informasjon om skilpadder og rokker som lever på skjær, global forskning på hvalhai gjennom datainnsamling og fotografisk identifisering av enkelthvalhaier. Undersøkelser på skilpadder er fokusert på den mannlige skilpaddebestanden og dermed banebrytende der praktisk talt all forskning på skilpadder over hele verden blir gjennomført på kvinner på hekkende strender. Som en del av oppholdet vil frivillige lære seg å bruke undervannskamera og ta bilder for bildedatabasene, samt forskjellige identifikasjonstekniker. Frivillige vil også få praktisk erfaring med den daglig driften av en non-profit organisasjon dedikert til å øke bevisstheten om vern av havområder og kan også ha muligheten til å delta i dedikerte hai økologi og biologikurs (ekstra kostnad for de som ønsker dette).
Dykking er en viktig del av programmet og hvis du ikke allerede er sertifisert, vil du få din PADI Open Water sertifisering som en del av programmet. Dette er en av verdens mest anerkjente dykkekurs og vil gi deg mulighet til å dykke ned til 18m over hele verden. Hvis du allerede har Open Water fra før kan du istedenfor oppgradere til Advanced Open Water eller ta et av spesialist kursene (Deep, Nitrox osv).
Noen raske fakta om Marine & Reef Conservation | |
---|---|
Passer for | 18+ og i god helse |
Kvalifikasjoner | Du må kunne svømme og snakke/forstå engelsk |
Lengde | 2, 4, 6, 8, 10, 12 uker |
Ankomstplass | Richards Bay (innenriksfly fra Johannesburg) |
Antall deltakere | Maks 16 |
Burde bestilles | 2 mnd i forveien |
Startdato | Første og tredje mandagen hver måned (se REISE). |
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrMiljøvernDykkingSjølivetSkilpadder |
Jeg har hatt en kjempebra måned i Sodwana Bay. Dette er et fantastisk program med både dykking hver dag, men også med marine og miljøvern undervisning som er gull verdt. Kombinert får man full dager med marineliv og fantastiske mennesker! Jeg har også vært veldig fornøyd med oppfølgingen fra WTSA i Sør-Afrika, og GoXplore i Norge.
Anette Marine & Reef Conservation
Arbeidsoppgaver
Vanligvis vil du jobbe ca 6 til 8 timer i ukedagene og ha helgene fri. Dette kan variere litt med hensyn til natur- og værforhold eller forskningsbehov.
Under hele oppholdet vil frivillige delta i en rekke marine prosjekter og bli tildelt forskjellige oppgaver. Prosjektene de frivillige deltar på er avhengig av tid på året og værforhold.
Frivillige vil være i kontinuerlig opplæring i metoder som kreves for å samle inn data under hele oppholdet. I den første fasen av oppholdet vil de frivillige få en forståelse av økologien på West Indian Ocean rev og vil delta i/på kurs og foredrag om marine økologi. Frivillige vil også gjennomgå sin innledende dykketrening PADI Open Water (hvis ennå ikke sertifisert), eller ytterligere trening (hvis allerede sertifisert).
Feltarbeid utføres fra en semi-oppblåsbar båt fra stranden. Alt i-vann-arbeid utføres som forskningsdykk på maksimalt 30 meters dyp (avhengig av sertifiseringen til studentene og deres dyktighet og evne). Generelt er de fleste dykk mellom 10 og 18 meter. Værforholdene i Nord KwaZulu-Natal tillater vanligvis bare dykking frem til ca 13:00. Det vil si at det oftest kun blir et dykk per dag. Det er likevel viktig å være fleksibel for å kunne ta hensyn til usikre forhold enkelte dager.
Når dykkingen er gjennomført vil de frivillige behandle og registrere data som er samlet i løpet av dagen. Det kan være nødvendig å bruke tid på å behandle data og laste opp bilder til databaser, samt delta i marin økologi foredragsserien, blant andre oppgaver.
Alt i-vann-arbeid krever en våtdrakt (minimum 5 mm full lengde) - så husk å ta med egen våtdrakt. Det anbefales at frivillige har sitt eget dykkeutstyr. Men dette er ikke alltid gjennomførbart, så fullt dykkerutstyr vil være tilgjengelig (BCD, regulatorer, svømmeføtter, maske, snorkel og vektbelte). Det anbefales at frivillige tar med egen maske, svømmeføtter og sokker (om nødvendig) da disse kan variere sterkt i størrelse og komfort.
Eksempler på prosjekter du som frivillig kan ta del i
Whale Shark Identification
Frivillige gjennomfører båt-baserte undersøkelser av hvalhaier langs Sodwana Bay kysten. Hvis en hvalhai er oppdaget samles data inn (snorkling på overflaten), mens fotografier blir tatt for å bli lastet opp til global hvalhaien forskningsdatabase, ECOCEAN Whale Shark fotoidentifikasjon Library at www.whaleshark.org.
Megafauna Undersøkelser
Frivillige gjennomfører undervanns undersøkelser, telling og fotograferer ulike store marine arter i området, for å bidra til å få en forståelse av populasjonsdynamikk.
Skilpadde undersøkelser er rettet hovedsakelig mot å skape ID-databaser for grønne, Hawksbill og havskilpadder på de lokale revene, samt gi data på mannlige skilpadde populasjoner og samle inn en rekke data om Reef skilpadde populasjoner.
Store rev rovdyr som haier, rokker og havabbor er også kartlagt, med sikte på å bygge en bedre forståelse av populasjonsdynamikken på de lokale revene.
Boforhold
Når du jobber som frivillig på dette programmet bor du i delte rom i hovedhuset eller i hytter spredt rundt på et camp (leir). Leiren ligger i Sodwana Bay landsbyen og ligger i gangavstand til restauranter osv. Stranden ligger ca 10 minutters kjøring fra leiren.
Hovedhuset er fullt møblert med alle bekvemmeligheter. Det er også en stor hage med svømmebasseng. Legg merke til at dette er en leir og ikke et luksuriøst resort. Leiren ligger landlig til med kun to små byer ca 10km og 90 km unna. Det er derfor begrenset med sosiale aktiviteter og attraksjoner i området.
Alle frivillige deler felles oppholdsrom i hovedhuset i leiren og utendørs område til avslapning. Hvert av rommene i hovedhuset, samt hyttene rundt, har plass til 2 eller 4 frivillige i enkeltsenger eller køyesenger. Leiren kan ikke garantere at rommene blir delt inn etter kjønn så du må være forberedt på å dele med noen av motsatt kjønn. Det er 4 bad i huset med toalett og bad/dusj med både varmt og kaldt vann. Et fullt utstyrt kjøkken med spisestue er i en egen bygning.
De frivillige forbereder måltider på egenhånd og er ansvarlig for daglig rengjøring av stuen. Leiren har strøm og det er WiFi tilgjengelig for personlig bruk mot en kostnad på EUR15 per 2 uker. Mange velger også å kjøpe en lokalt SIM kort med data for å ha tilgang til nett utenfor campen. Vaskerom er også tilgjengelig så det er ikke noe problem å vaske klær mens du er på programmet.
Ansatte vil befinne seg i leiren til en hver tid og dette er en gyllen mulighet til å få ekstra kunnskaper om utfordringene og fordelene ved å bo i et maritimt miljø.
Hei! Dette er det gøyeste og beste jeg noengang har opplevd! Utrolig glad for at jeg ble med på denne reisen! Savner det masse og skal definitivt ned dit igjen en dag!
Taran Marine & Reef Conservation
Hvorfor Marine & Reef Conservation med GoXplore?
- PADI Open Water er inkludert i programmet
- Mulighet for å også ta videre PADI kurs
- Du vil lære hvordan man utfører undersøkelser av marineliv etter internasjonale protokoller
- Du vil få unik innsikt og kunnskap om livet under overflaten
- Møt frivillige fra hele verden
- Daglige dykk i ett av verdens beste dykkeområder
- Bo i en bush camp ikke langt fra stranden
- Mulighet for utflukter og safari i helgene
- Maks 12 frivillige om gangen betyr mer personlig oppfølging
Visum
Ved ankomst i Johannesburg vil du som norsk statsborger få utstedt et 90-dagers turist-/besøksvisum. Dette koster ingenting, og du trenger ikke søke før avreise.
Alle reisende til, eller via Sør-Afrika må følge myndighetens regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass:
- Du må ha minst 2 ubrukte/tomme sider i passet ditt.
- Passet ditt må være maskinlesbart.
Les de fullstendige reglene her.
Du kan også lese mer her UD sine landsider.
Vi anbefaler deg å reise rundt og oppleve mer av hva Sør-Afrika har å by på etter endt prosjekt innenfor visumperioden. Dersom du ønsker å være i Sør-Afrika lengre enn 90 dager så ta kontakt med oss.
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmålReise
Det er ankomst og avreise på dette programmet den første og tredje mandagen hver måned, uansett om du velger hel eller halv måned. Legg merke til at det kan være litt mindre å gjøre på programmet rundt jul og nyttår.
Du vil bli møtt på Richards Bay Domestic Airport i KwaZulu-Natal. Sammen med de andre deltakerne vil du bli kjørt til marine camp samme dag som du ankommer. Ankommer du tidligere enn ankomstdatoen er det anbefalt at du overnatter i Richards Bay.
Vi anbefaler at du venter med å bestille flybilletter til du har fått bekreftet plassen din på programmet. Dette skjer etter at påmeldingen din er sendt inn til vår lokale partner.
Kommende startdato
Ta kontakt med oss om du har spørsmål om hvilken startdato passer deg best!
- mandag 06 jan 2025
- mandag 20 jan 2025
- mandag 03 feb 2025
- mandag 17 feb 2025
- mandag 03 mar 2025
- mandag 17 mar 2025
- mandag 07 apr 2025
- mandag 21 apr 2025
- mandag 05 mai 2025
- mandag 19 mai 2025
- mandag 02 jun 2025
- mandag 16 jun 2025
Priser
Startdato i 2024 | Pris |
---|---|
2 weeks | 17400 |
4 weeks | 27750 |
6 weeks | 38100 |
8 weeks | 48450 |
10 weeks | 58800 |
12 weeks | 69150 |
Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. For diettrestriksjoner som vegan, vegetar, laktoseintoleranse, glutenfritt påløper en ekstra kostnad på kr 280,- per uke.
Hva er inkludert i prisen?
- Avbestillingsforsikring
- Assistanse fra GoXplore før du reiser og underveis i Sør-Afrika
- Plassering på prosjektet og 24/7 support fra vår lokale partner i Sør-Afrika
- Daglige kostnader for inngang til nasjonalparken og andre lokale gebyrer
- Tur/retur transport til flyplassen på start/slutt av prosjektet
- Overnatting på marine camp gjennom oppholdet.
- 3 måltider per dag (frivillige tilbereder disse)
- PADI Open Water (eller avansert) kvalifisering, eller en alternativt PADI kurs for de som allerede er kvalifisert
- Håndbøker, Fisk ID manualer, marinbiologi lærebøker, UVC & undersøkelsesutstyr / kamera
- Fulltids co-ordinator for frivillige i Sodwana Bay
- Alle deler av prosjektet (introduksjon, opplæring, forskning og praktisk)
- Alle forskningsaktiviteter, faglig veiledning, prosjektledelse, transport på stedet, båtlanseringer, dykking, utstyr og luftpåfyll
IKKE inkludert
- Flybilletter
- Reiseforsikring. Denne må dekke nødevakuering i tilfeller av trykkfallsyke (GoXplore sin gjør dette).
- Lommepenger
- Våtdrakt. Du trenger å ha med din egen våtdrakt, helst full body. Reiser du i perioden juni til august skal denne være minst 5 til 7mm
- Personlige utflukter/safari/annet reising
- PADI personal identity card (PIC). Denne kjøper du fra dykkeinstruktøren etter fullført dykkekurs. Det koster ca 800kr (i 2022) men prisen kan endres av PADI.
- Eventuelle ekstra dykkekurs som du ønsker å gjøre
Flybillett
Flybillett er ikke inkludert, men vi kan få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sør-Afrika etter at du har fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur-retur reise fra Oslo til Sør-Afrika fra 6000 NOK tur retur. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass på prosjektet. Da vil du også få nøyaktige detaljer om når du kan ankomme/reise, sånn at det passer med henting/bringing. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Sør-Afrika, før eller etter programmet, så skjer dette for egen regning.
Reisebrev fra Marine & Reef Conservation
Les flere reisebrev fra våre deltakereHei! Dette er det gøyeste og beste jeg noengang har opplevd! Utrolig glad for at jeg ble med på denne reisen! Savner det masse og skal definitivt ned dit igjen en dag!
Taran Marine & Reef Conservation
Aktiviteter i Sør-Afrika
FAQ
Hvorfor betale for å jobbe frivillig?
I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en program pris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.
Må jeg ha dykkerlappen fra før av for å delta?
Nei, det trenger du ikke. Det internasjonalt godkjente PADI kurset også kjent som dykkerlappen er inkludert i programmet. Dersom du har det fra før av, kan du utvide kompetansen din med et påbyggende kurs.
Hvor mye engelsk må jeg kunne?
Du bør være noe komfortabel med engelsk og kunne uttrykke deg på et grunnleggende nivå. De snakker engelsk Sør-Afrika, men med en litt annen dialekt enn det mange er vant til. Dessuten er det praktisk å kunne kommunisere godt med de andre deltagerne.
Hvor mange deltakere er det plass til på programmet av gangen?
Det er plass til 16 deltagere og disse kan komme fra hele verden, så du har mulighet til å bli kjent med mange nye og annerledes mennesker.
Hvor mye lommepenger bør jeg ta med?
Dersom du er med på programmet i to uker, kan du regne med å bruke rundt 1000 ZAR. Dette går til ekstra mat til lunsj på stranden, transport til og fra campen og til ekstra aktiviteter utenom prosjektet. Det varierer veldig hvor mye den enkelte bruker, så tilpass budsjettet ditt etter dine egne kjøpevaner.
Blir jeg hentet på flyplassen?
Ja, du blir møtt på flyplassen og blir kjørt tilbake når du skal hjem.
Hvor god dekning og internett er det på programmet?
Det finnes WiFi i campen, men kvaliteten varierer veldig i Afrika, så du bør forvente noe treigere nett enn du er vant til. Det koster ca 100 rand i måneden.
Hvilke vaksiner trenger jeg?
Vaksiner til Afrikanske land er absolutt nødvendig. Spesielt i malaria området. Sjekk vaksine.no for nærmere info om hva du trenger for det området du skal og hva som anbefales for deg. Du bestiller time til vaksine hos en lokal vaksine klinikk og kan spørre hvilke vaksiner du mangler.
Må jeg ha reiseforsikring?
Ja. Reiseforsikring på alle våre prosjekter. Det er viktig at du sørger for at reiseforsikringen dekker de aktivitetene du skal gjøre på turen. GoXplore har skreddersydde forsikringer for frivillig arbeid. Les mer her.
Hva trenger jeg å pakke?
En god tommelfingerregel er å ikke pakke for mye. Med tanke på at du kommer til å tilbringe mye av tiden ved stranda og i vannet, er det ikke nødvendig å ha med et helt kjøpesenter. Det er lett å vaske klær der du bor. Klimaet er svært varmt, så tykke klær kan du legge igjen hjemme. Vi vil sende deg en veiledende pakkeliste før du reiser :)
Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål